DIN FRUMUSEȚILE BIBLIEI

"Un singur lucru am cerut de la Dumnezeu şi pe acesta îl voi căuta: Să locuiesc în casa Domnului în toate zilele vieţii mele, ca să văd frumuseţea Domnului şi să cercetez lăcaşul lui." Psalm 26, 7-8

Parafrazând spusele de mai sus ale psalmistului David, eu cred că, aici pe pământ, un lucru extrem de util şi important pe care trebuie să-l facă toţi cei ce doresc să fie bine plăcuţi lui Dumnezeu este să cerceteze ,,Cartea” Lui, Biblia, să se îndulcească de ,,frumuseţile” ei şi să le ia ca un îndreptar în viaţă. Desigur frumuseţile Bibliei trebuie să le descoperi. Acest lucru nu este greu, dar nici foarte uşor. La o lecturare superficială a Cărţii Sfinte, fără să corelezi cele spuse acolo cu scrierile sfinţilor părinţi, cu arheologia biblică, cu istoria lumii şi cu multe alte lucruri, multe din acestea o să rămână în ceaţa grabei, iar pe altele nu ai să le descoperi.

Iată de ce mi-am propus ca, în cele ce urmează, să împărtăşesc celor interesaţi câteva din frumuseţile biblice care pe mine m-au captivat, făcându-mă de fiecare dată să preamăresc măreţia divină.

Și pentru a fi mai uşor de lecturat şi perceput, toate cele ce vi le voi împărtăşi din umilele mele cunoştinţe, le voi face pe episoade.

EPISODUL I: Numele Domnului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *